Infernon Tärkein vähemmistö arvio

Pirkanmaan ylpeys Kameleontti päästää debyyttinsä maailmaan villinä ja viriilinä. Tämä levy toimii ja lujaa!

Välillä tulee ajatelleeksi, että jotkut bändit levyttävät debyyttinsä liian aikaisin siihen nähden, että musiikki olisi tarpeeksi kauan muhinutta ja jalostunutta. Kameleontilla ei ole tätä vaaraa. Koltiaiset pistävät tuulemaan ammattitaidolla ja tyylillä. Kaikki toimii.

Biisit ovat monipuolisia ja vivahteikkaita. Varsinkin riffit ovat väärällään hienoja kikkoja ja soljuvat saumattomasti eteenpäin. Rumpalille myös erikoismaininta hulppeasta työskentelystä. Oinonen osaa kasvavan soiton periaatteen.

Jos jostain haluaisi marmattaa, niin hieman vaihtelua vokalisointiin, kiitos. Ei sillä, etteikö tällainen, varsin paljon Nicolen virkaveljeltä kuulostava työskentelykin toimisi, mutta kun itse musiikki on näin moni-ilmeistä ja rikasta, vokaalipuolella voisi tukea materiaalia samankaltaisesti.

Viime kerralla tuli hehkutettua Kings of Modestyn debyyttiä, ja vähintäänkin yhtä paljon tulee hehkuttaa Kameleontin vastaavaa. Onko Stam1na saamassa vihdoin haastajan suomenkielisen metallin osastolla? Vahvan nelosen levy!

4/5

Janne Tolonen / Inferno

Kategoria(t): Arviot, Tärkein vähemmistö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.