Stalkermusic Sarkaimet arvio

Seitsemän vuotta ja tämän uusimman Sarkaimet -ep:n myötä neljä julkaisua takana mesoava Kameleontti on erinomainen kokoonpano. Yhtyeen edellinen Vähitellen Vaikenee -ep sai, ainakin allekirjoittaneen osalta hyvän vastaanoton. Yhtyeen Nicole -henkinen suomenkielinen moderni metalliryske on omiaan nostattamaan ihokarvoja. Nyt on siis julkaisussa viisikappaleinen uusi tuotos.

Kameleontin kantavat elementit ovat runnovat raskaat riffit, huutolaulu ja niiden sekaan tiputellut melodiaosuudet. Kaikki nämä, puhumattakaan rytmiduon tuottamasta musertavasta komppauksesta ovat täysin kiitettävässä kunnossa. Biisien ja koko yhtyeen otsassa koreilee silti pienoinen, ”liian peruskamaa” -leima. Yhtyettä on hyvin helppo verrata niin Diabloon kuin jo mainittuun Nicoleenkin, ja miksei myös siihen ulkomaan suureen Killswitch Engageenkin.

Sarkaimet on hyvin melankolinen ep jo niin kappaleiden tempon kuin niiden yleistunnelmankin puolesta. Tämä on pointti, johon Kameleontin ehdottomasti kannattaisia satsata enemmän, synkkyys voisi olla se herrojen myyntipointti, jolla saada suuremmankin yleisön korvat hörölleen. Ehkä pienoinen poishöyläys liiallisen rönsyilevän kappaleiden kirjoitustavan ja pakonomaisten melodioiden kohdalta ei olisi myöskään pahitteeksi.

Vaikka bändi on ajoittain liian melodinen ja mainstream mieleeni, ei se haittaa, kokonaistunnelma ratkaisee ja näin Kameleontti selviytyy voittajaksi!

4/5

Markus Rask / Stalkermusic

Kategoria(t): Arviot, Sarkaimet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.