Stalkermusic Tärkein Vähemmistö arvio

Suomeksi laulettua metalcore-kenttää on vuosikausia hallinnut yksi ja sama nimi – Nicole. Tätä nykyä tälle seinäjokelaiselle ryhmälle on löytynyt pari ihan varteenotettavaa haastajaa, kuten Discore ja nyt käsittelyssä oleva Kameleontti. Jo kahdeksan vuoden ikään ehtinyt yhtye on julkaissut omakustanteena kolme ep:tä, joista jokainen on tällä sivustolla saanut lähes pelkkää kehua osakseen. Nyt on vuorossa debyyttipitkäsoitto ja tulikaste omalle levy-yhtiölle Rosteri Recordsille.

Bändin musiikki on pysynyt tasalaatuisena ja tyylilleen uskollisena vuodesta toiseen. Mitään suurempaa linjamuutosta ei Tärkein Vähemmistökään esittele. Bändi kumartaa vahvasti jenkkimetalcoreen ja osittain toki myös rakkaan länsinaapurimme suurimpiin nimiin tällä saralla. Levy on kokonaisuutena mukiinmenevä ja sitä varmasti naukkailee mielellään, mutta samankaltaista humalluttavaa vaikutusta sillä ei ole kuin koskenkorvalla, pää ei vain mene sekaisin. Kaikki genrelle tyypilliset kommervenkit on saatu hyvin mahtumaan sävellyksiin. Breakdownit, huutolaulu, runnovat riffit ja melodiset osuudet toimivat moitteetta. Näiden lisäksi sekaan on ujutettu reilulla kädellä groovea ja teknisiä kikkoja. Sieltä täältä kuin homejuusto americanossa löytyy myös syntikka-nokareita sekä mureita sooloja.

Kuten edellisestä kappaleesta on rivien välistä luettavissa: jokin mättää. Mikä piru se on, onkin paljon monimutkaisempi kysymys. Jotain tasapaksuutta albumissa kuitenkin on. Ehkä se on liian helpon oloinen keskitie jota kuljetaan. Tässä herää väkisinkin kysymys, ovatko Kameleontin edelliset tuotokset kuitenkaan olleet antamiemme arvosanojen arvoisia. Niiden viiden kappaleen kuuntelussa kun ei ole mitään ongelmaa noussut esiin, mutta nyt kymmenen raitaa muotoutuu melko problemaattiseksi kokonaisuudeksi jaksamisen kannalta.

Ilman levyn tähtihetkiä, kuten Valheenmurtajat -raidan synkempää otetta, Luonnonvalinta -raidan aggressiivisuutta ja viimeisen Oitis Altis -raidan painostavaa tunnelmaa albumi putoaisi keskikastiin. Nyt pikkujutut pitävät sen pinnan yläpuolella.

3/5

Markus Rask / Stalkermusic

Kategoria(t): Arviot, Tärkein vähemmistö Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.