Vertigo Tärkein vähemmistö arvio

Joskus tulee vastaan bändi, jonka nimi ei yksinkertaisesti tunnu sopivan bändin musiikkiin ollenkaan. Tällainen fiilis tulee tamperelaisesta thrashmetalyhtyeestä Kameleontti, jonka omalla levy-yhtiöllä julkaistu debyyttialbumi Tärkein Vähemmistö ryskää sen verran synkeissä tunnelmissa, että heikompaa hirvittää. Mutta ei nimi yhtyettä pahenna ja Kameleontti on onnistunut jo saavuttamaan merkittävää suosiota Suomen UG-metallipiireissä.

Kameleontin tummanpuhuvasta örinämetallista tulee vahva assosiaatio Sepulturaan. Hetken musiikkia kuunneltuaan kuitenkin tajuaa, että hei, tässähän lauletaan suomeksi. Laulaja Ville Hakasalon tapa painottaa suomea tuntuu ajoittain hieman erikoiselta. Tarkemmalla kuuntelulla sanoista saa oikein hyvin selvää ja lyriikat taipuvat hyvin talviseen synkistelyyn.

Kameleontin nelihenkinen miehistö eittämättä hallitsee soittamisen, eikä levyn soundista sitä mitenkään arvaisi pienkustanteeksi. Levyn tunnelmat toimivat, mutta yleistempo on hieman turhan yksitoikkoinen ja paatoksellinen. Muutamalla kappaleella on herkullisia fiilistelykohtia – Valheenmurtajat kuulostaa hetkittäin jopa Don Huonoilta – ja niitä olisi kuullut mielellään enemmänkin.

4/5

Maija Haavisto / Vertigo

Kategoria(t): Arviot, Tärkein vähemmistö Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.